top of page
JALKAHOIDOT

Jalkojen hoito on tärkeä osa päivittäistä terveydenhoitoa. Monet sairaudet, työ tai harrastukset voivat aiheuttaa jaloille erityistä hoidontarvetta ja ongelmat voivat jäädä huomaamatta. Kipeät känsät, hautumat, kovettumat, kynsivaivat ja syylät olisi hyvä tarkistuttaa ammattilaisella ja hoitaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. 

 

Jalkojen hoitotarve ja hoidon sisältö määritellään jokaisella hoitokäynnillä yksilöllisesti, alla olevat hoidot ovat esimerkkikuvauksia. Varaathan ajan erikoisjalkahoitoon Susannalle, mikäli sinulla on jokin hoitoa vaativa iho- tai kynsiongelma (känsä, syylä, ihottuma tai rikkoontuva iho, psoriasis, kynsivaurio tai sisäänkasvava kynsi). 

 

Olen jalkojen erikoishoitoihin kouluttautunut kosmetologi ja terveydenhuollon ammattilainen. Saat minulta mm. varpaankynsien kynsiproteesit, syylien koagulointihoidot sekä sisäänkasvaneen kynnen oikaisuhoidot ja kynsiproteesit.

ePassi Hyvinvointi käy maksuvälineenä terveyttä edistäviin jalkahoitoihin, sillä ei voi maksaa hemmotteluhoitoja tai lakkauksia.

wellbeing light.png
Pedicure
Perusjalkahoito
60min

Perusjalkahoito soveltuu kaiken ikäisille asiakkaille terveiden jalkojen ihon ja kynsien perushoitoon sekä hemmotteluun. Hoidossa voidaan keskittyä jalkojen ihon hoitoon (kuiva iho, kovettumat) ja/tai kynsien ja kynsinauhojen hoitoon. Asiakkaan toiveesta osa hoitoajasta voidaan käyttää lakkaukseen tai klassiseen hierontaan. Jalkahoidon yhteyteen voit varata lisäpalveluna kynsilakkauksen, geelilakkauksen tai säärten sokeroinnin.

Professional pedicure using adhesive corrective brace.Patient visiting podiatrist.Ingrown
Sisäänkasvaneen kynnen hoito

Sisäänkasvanut kynsi on yleinen ja kivulias vaiva, joka voi johtaa hankalasti hoidettavaan bakteeri-infektioon. Varpaankynnen reuna kääntyy ja kasvaa sisäänpäin, jolloin kynnen leikkaaminen vaikeutuu ja kynnen reunaan muodostuu ihon sisään kasvava kynsipiikki,. Tämä aiheuttaa pistävää kipua ja johtaa kynsivallintulehdukseen. Sisäänkasvaneen kynnen muotoa voidaan korjata kynnen kasvua ohjaavalla geeliproteesilla tai jousioikaisulla, jota suositellaan tilanteissa, joissa kynsi on jo voimakkaasti taipunut.  Jousioikaisussa kynnen päälle kiinnitetään yksilöllisesti muotoiltu teräsjousi, joka suoristaa kynsilevyä. Jousioikaisua jatketaan muutamien kuukausien ajan ja jousi siirretään n. kerran kuukaudessa tai sen irrotessa. Jos kynsi on (liian) lyhyt tai se on liian kipeä jousen kiinnittämiseen, hoito aloitetaan poistamalla piikki, puhdistamalla iho sekä eristämällä kynnen reuna. Huom, älä leikkaa tai lyhennä itse kynttä ennen hoitokäyntiä!

>>Ensikäynti, varaa: erikoisjalkahoito

>>Jatkohoidot: varaa osajalkahoito

Relaxing pink manicure and pedicure with a orchid flower.jpg
Hemmottelujalkahoito
60min

Hemmottelujalkahoito tehdään kotimaista luonnonkosmetiikkaa hyödyntäen ilman jalkaporaa tai veistä. Hoitoon sisältyy aromaterapeuttinen jalkakylpy, jalkojen ihon kuorinta ja/tai kovettumien raspaus, kynsien lyhennys, kynsinauhojen hoito sekä rentouttava jalkahieronta hoitonaamiolla. Asiakkaan toiveesta osa hoitoajasta voidaan käyttää myös kynsilakkaukseen, joka sisältyy hoidon hintaan. Jalkahoidon yhteyteen voit varata lisäpalveluita, kuten säärten sokeroinnin tai kynsien geelilakkauksen.

take-away-koagulointilaite.jpg
Syylien hoito

Syylä on papilloomaviruksen (HPV) aiheuttama ihokasvain, joka tarvitsee tarttuakseen infektioportin. Esimerkiksi kuivaan, halkeilevaan tai hikoilevaan ihoon syylä tarttuu helposti. Viruksen itämisaika on pitkä (2-6kk), joten usein on mahdotonta tietää, missä virus on tarttunut. Jalkojen (ja käsien) syylät ovat vaarattomia ja voivat hävitä myös itsekseen. Jos syylät aiheuttavat kipua, niihin kasvaa kovettumaa tai känsä tai ne lisääntyvät kannattaa syylä hoitaa hoitolassa. Tyypillisesti syylä "poltetaan" koagulointilaitteella, jolla johdetaan syylään pientä sähkövirtaa. Tämä saa kasvaimen proteiinirakenteen vaurioitumaan, jolloin syylän kasvu estyy. Lapsilla syylä häviää yhdellä hoitokerralla mutta aikuisilla saatetaan tarvita useampi hoito. Hoidossa syylän päältä poistetaan kovettuma ja tehdään laitehoito koagulointilaitteella. Huomioithan, että apteekin syylänhoitotuotteita ei saa käyttää 2 viikkoon ennen hoitolassa tehtävää hoitoa. Koagluloinnin jälkeen syylän häviämiseen voi kulua 1-2kk, joten koaguloinnin voi uusia tarvittaessa n. 2kk hoidon jälkeen.

>>Ensikäynti, varaa: erikoisjalkahoito

>>Jatkohoidot: varaa osajalkahoito

Peeling feet with special electric device.Professional hardware pedicure using electric ma
Erikoisjalkahoito
60min

Erikoisjalkahoito soveltuu vaativaan ihon hoitoon tai jalkahoidon erikoistöihin. Hoidon sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti hoitotarpeen mukaisesti. Hoitoaiheita ovat mm. kuiva ja halkeillut iho, känsät ja kovettumat, psoriasis tai ihodermatoosit, vaurioituneiden tai paksuuntuneiden kynsien hoito, kynsiproteesin rakentaminen, kynnenoikaisuhoidon aloitus tai syylähoidon ensikäynti. Hoitoon sisältyy antiseptinen jalkakylpy ja käytettävät erikoistuotteet esim kynsijousi. Hoidon yhteydessä saat tietoa jalkojesi ihon ja kynsien voinnista sekä yksilöllisiä ohjeita kotihoitoon. Huomioithan, että yksittäinen hoitoaika riittää 1-3 pienen känsän tai yhden ison känsän/syylän hoitoon. 

Fresh snowdrops on blue background with place for text.jpg
bottom of page