top of page

JALKOJENHOITO

Jalkojenhoito on tärkeä osa päivittäistä terveydenhoitoa erityisesti iän, sairauksien, lääkityksen, työn tai harrastusten vaikuttaessa jalkaterveyteen. Jalkaterveyden ongelmat, kuten kynsien paksuuntuminen, iho-ongelmat tai kipeät känsät ja kovettumat tulisi havaita ja hoitaa ammattilaisella varhaisessa vaiheessa.  

 

Jalkojen hoitotarve määritellään yksilöllisesti jokaisella hoitokäynnillä. Jos sinulla on jokin säännöllistä hoitoa- tai lääkitystä vaativa sairaus, iho-ongelma tai vaurioitunut kynsi, suosittelen varaamaan ajan erikoisjalkahoitoon. Perus- ja hemmottelujalkahoidot soveltuvat terveiden jalkojen hoitoon, lakkauksiin ja hemmotteluun.

 

Tarjoan jalkojen erikoishoitoja, kuten sisäänkasvaneen varpaankynnen hoito ja oikaisu, kynsisienen PACT-fototerapiahoidot sekä kynsivaurioiden hoito ja geeliproteesit. Olen jalkojen erikoishoitoihin kouluttautunut kosmetologi ja kynsiteknikko sekä Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö. 

Pedicured Feet
Perusjalkahoito
60min/30min

Perusjalkahoito soveltuu kaikille ikäryhmille terveiden jalkojen ihon ja kynsien hoitoon sekä hemmotteluun.

 

60min hoitoon sisältyy antiseptinen tai Berry SPA -jalkakylpy, kynsien lyhennys, ihon ja kynsinauhojen hoito, kovettumien kevyt poisto sekä rentouttavaa jalkahierontaa. 

Asiakkaan toiveesta osa hoitoajasta voidaan käyttää kynsilakkaukseen, joka sisältyy hoidon hintaan.

 

Hoidon yhteyteen voit varata lisäpalveluna säärten sokeroinnin tai kynsien geelilakkauksen.

30min hoidossa keskitymme yhteen jalkahoidon osa-alueeseen (kynsien lyhennys ja siistiminen, känsän poisto, kovettuman poisto, varpaankynsien lakkaus tai jalkakylpy, kuorinta ja hieronta).

PACT Fototerapia kynsisienen hoitoon
Kynsisienen PACT® -fototerapiahoito

Kyn­si­sientä voi­daan hoitaa nyt tehokkaasti ja täysin ilman haittavaikutuksia PACT® Fototerapiamenetelmällä, joka edustaa uudentyyppistä fotodynaamista antimikrobihoitoa.

 

Hoidossa kynnestä poistetaan infektoitunut osa kynsiporalla. Tämän jälkeen kynnelle levitetään PACT® -geeliä joka vaikuttaa 10 min. Geeli imeytyy kynnen sienisolukkoon herkistäen sen PACT®MED -hoitolaitteen valolle, joka tuhoaa kynnen bakteeri- ja sienisolukkoa. 

 

Hoito suoritetaan ensimmäisen kuukauden aikana 1-3 kertaa, mikä riittää lievän alkavan infektion hoitoon. Vaikean infektion (voimakas kynnen paksuuntuminen, sieni levinnyt kynnen kasvurajaan asti) hoitoa jatketaan kerran kuukaudessa useiden kuukausien ajan, kunnes vastetta on nähtävissä,

 

Hoitdolla ei ole vasta-aiheita tai sivuvaikutuksia. Hoito soveltuu diabeetikolle ja sitä suositellaan myös kynsisienen lääkehoidon yhteydessä. Lääkehoito tulee aina yhdistää jalkojenhoitajan tekemään säännölliseen kynsihoitoon. Hoito on turvallista tehdä vaikka kynsisientä ei olisi todettu laboratoriotutkimuksin. 

Peeling feet with special electric device.Professional hardware pedicure using electric ma
Erikoisjalkahoito
60min/30min

Erikoisjalkahoito soveltuu vaativaan ihon tai kynsien hoitoon sekä jalkahoidon erikoistöihin. Hoidon sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti hoitotarpeen mukaisesti.

 

Hoitoaiheita ovat mm. kuiva ja halkeillut iho, känsät ja kovettumat, psoriasis, vaurioituneiden tai paksuuntuneiden kynsien hoito sekä kynsiproteesin rakentaminen.

 

Hoitoon sisältyy antiseptinen jalkakylpy ja käytettävät erikoishoitotuotteet. Hoidon yhteydessä saat tietoa jalkojesi voinnista sekä yksilöllisiä ohjeita kotihoitoon.

 

Huomioithan, että yksittäinen hoitoaika riittää 1-3 pienen känsän tai yhden ison känsän hoitoon. Varaa 60min hoitoaika saapuessasi ensimmäistä kertaa hoitoon. Hoitolassa saat tarkemmat ohjeet jatkohoitoihin.

Professional pedicure using adhesive corrective brace.Patient visiting podiatrist.Ingrown
Sisäänkasvavan kynnen hoito ja oikaisu

Sisäänkasvava kynsi on yleinen ja kivulias vaiva, joka pitkittyessään voi johtaa hankalasti hoidettavaan bakteeri-infektioon tai kynnen kirurgiseen poistoon. Varpaankynnen reuna taipuu ihon sisään, jolloin kynnen leikkaaminen vaikeutuu ja kynnen reunaan muodostuu huomaamatta ihon sisään kasvava kynsipiikki. Tämä aiheuttaa pistävää kipua ja johtaa poikkeuksetta tulehdukseen.

 

Lievästi sisäänkasvaneen kynnen muotoa voidaan korjata kynnen kasvua ohjaavalla geeliproteesilla.

 

Jos kynsi on jo aiemmin tulehtunut tai se on voimakkaasti taipunut, on ainoa toimiva hoito kynnen jousioikaisu.

 

Jousioikaisussa kynnen pintaan kiinnitetään yksilöllisesti muotoiltu metallijousi, joka suoristaa kynsilevyä. Jousioikaisua jatketaan muutamien kuukausien ajan ja jousi siirretään n. kerran kuukaudessa tai sen irrotessa.

 

Jos kynsi on (liian) lyhyt, vaurioitunut tai se on liian arka jousen kiinnittämiseen, hoito aloitetaan  poistamalla kynsipiikki, puhdistamalla kynsiuurre sekä eristämällä kynnen reuna, mikä helpottaa tulehdusta.

 

Huom, älä leikkaa, lyhennä tai muotoile kynttä ennen hoitokäyntiä!

Berry Spa Hemmottelujalkahoito
Berry SPA Hemmotteluhoito
75min

Hemmottelujalkahoito tehdään luonnonkosmetiikalla ilman jalkaporaa tai veistä. Kotimaisten marjojen uutteet ja siemenöljyt ravitsevat ja kosteuttavat jalkojen kuivaa ihoa tehden ihosta pehmeän ja kimmoisan.

 

Hoitoon sisältyy Ekopharma Berry Spa -jalkakylpy, jalkojen ihon sokerikuorinta ja/tai kovettumien raspaus, kynsien lyhennys ja kynsinauhojen hoito, naamio sekä rentouttavaa jalkahierontaa.

 

Asiakkaan toiveesta osa hoitoajasta voidaan käyttää kynsilakkaukseen, joka sisältyy hoidon hintaan.

 

Susannalle varattaessa hieronta voidaan tehdä vyöhyketerapiahoitona.

Syylän hoito koagulointilaitteella
Syylän hoito

Syylä on papilloomaviruksen (HPV) aiheuttama hyvälaatuinen ihokasvain, joka tarvitsee infektioportin tarttuakseen ihoon. Esimerkiksi kuivaan, halkeilevaan tai hikoilevaan ihoon syylä tarttuu helposti. Viruksen itämisaika on jopa 2-6kk, jolloin on lähes mahdotonta tietää, missä virus on tarttunut. Jalkojen ja käsien syylät ovat vaarattomia ja voivat hävitä ajan kanssa myös itsekseen. Jos syylät aiheuttavat kipua, niihin kasvaa kovettumaa tai känsä tai ne lisääntyvät kannattaa syyliä hoitaa hoitolassa.

 

Ensisijaisesti syylä hoidetaan polttamalla koagulointilaitteella, jolla syylään johdetaan pientä sähkövirtaa. Tämä saa kasvaimen proteiinirakenteen vaurioitumaan, jolloin syylän kasvu estyy. Lapsilla syylä häviää useimmiten yhdellä hoitokerralla mutta aikuisilla tarvitaan tyypillisesti useampi hoitokerta. Hoidossa syylän päältä poistetaan kovettumaa ja syylään tehdään laitehoito koagulointilaitteella.

 

Koagluloinnin jälkeen syylän häviämiseen voi kulua jopa 1-2kk, joten koagulointi kannattaa uusia tarvittaessa n. 2kk edellisen hoidon jälkeen.

Huomioithan, että apteekin syylänhoitotuotteita ei saa käyttää 2 viikkoon ennen hoitolassa tehtävää hoitoa.

Kaunis ja terve iho luonnollisesti

bottom of page