KORVA-AKUPUNKTIO

Korva-akupunktiota käytetään tasapainottamaan kehon häiriötiloja korvalehdissä sijaitsevien akupunktiopisteiden välityksellä. Kiinalaisen lääketieteen käsitys terveydestä eroaa länsimaisesta näkemyksestä. Monien sairauksien synty nähdään johtuvan qi-energian tasapainon häiriöistä ja energiavirran katkeamisesta. Kiinalainen lääketiede painottaa sairauksien ennaltaehkäisyä ja terveyden ylläpidon tärkeyttä.

Korva-akupunktion käyttöaiheet

 

Korva-akupunktiota voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotona tai yhdistettynä muihin hoitomuotoihin, esim vyöhyketerapiaan tai kraniohoitoihin. Hoitopisteet valitaan aina siten, että hoidolla tuetaan asiakkaan muuta länsimaista sairauden hoitoa ja lääkitystä. 

Tyypillisiä hoitoaiheita, joihin korva-akupunktiota käytetään:

  • stressi ja unihäiriöt, 

  • kehon kiputilat erityisesti lihas- ja nivelkivut ja tendiniitit

  • päänsärky, tensiopäänsärky ja migreeni

  • allergiat ja astma

  • synnytyksen luonnollinen käynnistyminen 

 

Hoidon vasta-aiheita

Hoidolle on vain vähän vasta-aiheita. Akupunktiota ei tehdä, jos asiakkaalla on jokin vielä selvittämätön vaiva, tällöin asiakas ohjataan lääkärin vastaanotolle. Raskaana oleville korva-akupunktiota ei tehdä ensimmäisen kolmanneksen aikana mutta esim synnytystä valmistavaan hoitoon korva-akupunktio soveltuu hyvin. Myöskään lapsille ei tehdä neulahoitoja. Sähköinen pistestimulaatiohoito ei sovellu asiakkaalle, jolla on jokin sähköinen laite/tahdistin kehossaan.

Korva-akupunktion hoitomuodot

 

  • Neula-akupunktiohoito korvan pisteisiin 

  • Elektrostimulaatio korvan pisteisiin ilman neuloja 

  • Korvien pisteisiin teipattavat stimuloivat magneettikuulat

Hoito perustuu huolelliseen esitietojen kartoitukseen, haastatteluun ja tutkimukseen. Hoitokäynnin kesto on n. 30min ja hoitoa suositellaaan vaivasta riippuen muutamasta käyntikerrasta pidempiin hoitosarjoihin. Pitkittyneet vaivat vaativat usein pidempää hoitojaksoa. 

 

Hoidossa korvalehdet tutkitaan ja valittuihin hoitopisteisiin asetetaan ohuet akupunktioneulat. Asetus on usein kivutonta. Pisteitä voidaan käsitellä neulojen asemasta myös puikolla hieromalla tai käyttämällä sähköistä pistestimulaattoria. Hoidon aikana asiakas lepää hoitopöydällä esim kuunnellen musiikkia ja rentoutuen. Neuloja pidetään n. 20-30 minuuttia. Hoidon jälkeen tulee vältää raskasta liikuntaa ja alkoholia.

FREYA
PALVELUT
YHTEYSTIEDOT
YHTEYDENOTOT

Hallitie 1 C, 37140 Nokia, 

Sisäänkäynti lasiovesta, 2krs

Avoinna ajanvarauksella!

Maksutavat käteinen, kortti & MobilePay

Varaustiedustelut ja 
lahjakortit:

info@hoitolafreya.com

puh 045-355 8399

Y-tunnus: 2388490-2 I Copyright 2020 Hyvinvointihoitola Freya I Potilasrekisteri ja tietosuojaseloste