VAUVAHIERONTA JA VYÖHYKETERAPIA LAPSILLE
 • Vauva nauttii kosketuksesta, oppii hahmottamaan kehoaan sekä kokee rakkauden ja hellyyden ihokosketuksen kautta. Ihon tuntoherkkyys kehittyy lapsella hyvin varhaisessa vaiheessa.

 • Hieronta on vuorovaikutuksellista, se tukee vanhemman ja vauvan varhaisvaiheen vuorovaikutuksen kehittymistä 

 • Hieronta aktivoi vauvan fyysistä kehitystä

 • Hieronta laukaisee lihasjännityksiä ja rentouttaa

 • Hieronta edistää vauvan ruoansulatusta ja lievittää vatsakipuja, ilmavaivoja ja refluksioireita

 • Hieronta rauhoittaa herkkää vauvaa ja auttaa saavuttamaan levollisen yöunen

Vauvahieronnan tärkein tavoite on lämmön, läheisyyden ja hellyyden tunteiden välittäminen lapselle. Toisinaan hyvästä hoivasta huolimatta vauva voi kärsiä vatsavaivoista, koliikista, itkuisuudesta tai univaikeuksista. Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa yhdistyvät koulutetun hierojan tekemä tutkimus, vauvahieronta, vyöhyketerapia sekä vanhempien ohjaus. Se on kokonaisvaltainen hoitomuoto pienen vauvan vaivoihin.

Vauvan vyöhyketerapiahoito

 

Vauvan oireita voivat aiheuttaa esim. vauvan nauttima ravinto, ruoansulatuksen kehittymättömyys, yliherkkyydet ja allergiat, refluksi sekä lihaskireydet. Hoitoa annetaan aina lempeästi vauvan ehdoilla ja se on vauvalle kivutonta. Hoitokäynteihin kuuluu imettävän äidin ravintoneuvontaa sekä ohjausta kotihoitoon esim. vauvan käsittelyyn ja kotihierontaan.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos vauvan rauhattomuus tai itkuisuus jatkuvat ilman selkeää syytä. Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan opettelu kotiin voi olla äärimmäisen tehokas apu sillä vauvat hyötyvät suuresti säännöllisisestä kosketushoidosta. Jo yksikin hoitokerta voi tuoda apua,  tavallisesti parhaat tulokset saadaan muutaman hoitokerran sarjalla yhdistettynä kotona tehtävään hoitoon. Hoitoa on hyvä antaa myös muun lääketieteellisen hoidon tukena, 

Mitä hoitoon sisältyy?

 

 • Vauvan hieronta. Hoidan vauvan yksilöllisesti yhdistämällä vauvahierontaa ja vyöhyketerapiaa vauvan tarpeiden ja vanhempien toiveiden mukaisesti.

 • Hieronnan ohjaus kotona tehtäväksi - opetan vanhempia jo ensimmäisen hoitokäynnin yhteydessä hieromaan tärkeimpiä alueita oman vauvan hoidon kannalta.

 • Imettävän äidin ravintoneuvonta sisältäen ruokavalio-ohjauksen ja mm. maitohappobakteerien ja lisäravinteiden tarpeen arvioinnin

 • Mahdollisen korvikkeen vaihto herkkävatsaiselle soveltuvaan korvikkeeseen

 • Luontaisten lisäaineettomien maitohappobakteerien ja D-vitamiinin käyttö vauvalle 

 • Kirjalliset ohjeet  

Pienokaistasi hoitaa terveydenhuollon ammattilainen

Olen kouluttautunut vauvojen hoitoon hieroja-, vauvahieronnan ohjaaja-, vyöhyketerapeutti- sekä ravintoterapiaopinnoissani. Lisäksi minulla on terveydenhuollon tutkinto (laillistettu röntgenhoitaja) ja olen työskennellyt terveydenhuollossa lapsipotilaiden parissa. Tietoni löytyvät terveydenhuollon ammattilaisten Terhikki-rekisteristä. 

Hoitoon tullessa

 

Ensimmäisellä hoitokerralla täytetään esitietolomake, haastatellaan vanhempaa ja tutkitaan vauvaa mm. kehon jännitystilojen toteamiseksi. Vauvahierontaa pyritään tekemään syöttöjen välissä mutta tarvittaessa vauvaa voi syöttää hoitokäynnin aikana, jolloin voimme hoitaa rauhallista vauvaa. Mukaan kannattaa varata vaihtovaippa ja vaihtovaatetta. Myös tutti on hyvä ottaa mukaan.

Abstract ocean- ART. Natural Luxury. Sty
blue glitter texture christmas abstract
IHOHOITOLA
PALVELUT
YHTEYSTIEDOT

Pirkkalaistori 4,

37100 Nokia

Avoinna ajanvarauksella
TI-LA

 

Maksutavat:
Kortti, MobilePay, Klarna

YHTEYDENOTOT

Varaustiedustelut ja 
lahjakortit:

info@hoitolafreya.com

puh 045-355 8399

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon

Y-tunnus: 2388490-2 I Copyright 2021 Ihohoitola Freya I Tietosuojaseloste