top of page

ATOOPPINEN EKSEEMA

Atooppinen ekseema on krooninen tulehduksellinen ihosairaus, joka aiheuttaa ihon kuivumista, kutinaa, punoitusta, turvotusta ja ihottumaa.

 

Atopiassa ihon rakenteelliset ominaisuudet kuten heikentynyt suojakerroksen toiminta, keramidien puute sekä immuunijärjestelmän poikkeavuus alentavat ihon kykyä sitoa kosteutta. Heikentyneen läpäisyesteen vuoksi atooppinen iho on hyvin herkkä paikallisesti käytettäville ihonhoitotuotteille ja kosmetiikalle. Vaikka ihottumaa ei esiintyisikään, on iho silti aina kuiva, läpäisevä ja herkästi reagoiva.

Atopian oireet

Atopian oireet vaihtelevat lievistä vaikeisiin ja ne voivat vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun. Tyypillisesti oireet ovat hankalammat talvella ja lievittyvät kesällä, mutta atopialle on myös ominaista oireiden vaihtelu. Atooppisen ekseeman syytä ei täysin voida osoittaa mutta sekä perintötekijät, että ympäristötekijät vaikuttavat siihen. Stressillä ja sitä kautta suoliston mikrobiomilla on suuri merkitys atopian oireiden ilmenemisessä.

Atopian kokonaisvaltainen hoito

Atopiaa ei voida parantaa, mutta sen oireita on mahdollista hallita kokonaisvaltaisella ihonhoidolla. Voimakkaiden oireiden hoidossa lääkehoidolle on tarvetta, esim paikalliskortikosteroidit tai takrolimuusi hillitsevät oireita. Atopian kokonaisvaltaiseen hoitoon sisältyvät ihon lääkehoidon ohella ihon säännöllinen kotihoito ja suojaus, tulehdusta alentavat ja suojakerrosta vahvistavat hoitolahoidot, laadukas tulehdusta alentava ravitsemus sekä hoitoa tukevat elämäntapamuutokset mm. stressinhallinta sekä ihon suojaaminen ärsyttäviltä tekijöiltä. Myös erilaisia allergeeneja kuten hajusteet ja väriaineet on syytä välttää. Myös probioottien ja omegarasvahappojen merkityksestä hoidon osana on hyviä kokemuksia mutta liian vähäinen tutkumusnäyttö rajoittaa niiden käyttöä lääketieteessä.

Atooppisen ihon kosteutus

Päivittäinen ihon kosteutus ja suojaus on atooppisen ihonhoidon perusta. Ihon kosteutus ylläpitää ihon suojakerroksen normaalia toimintaa, ihon kimmoisuutta sekä ehkäisee ihon ärsytysreaktioita. Vain vesimäiset tuotteet eli kasvovedet ja hoitovedet kosteuttavat riittävästi ihoa! Atooppinen iho vaatiikin aina suojaavan voiteen alle runsaasti kosteuttavaa hoitovettä. Erityisesti talviaikaan on hyvä käyttää sekä suihkutettavaa, että geelimäistä hoitovettä. Myös ihon tulehdusreaktiota rauhoittava ja kostettava seerumi on hyödyksi. Voiteen on hyvä olla mahdollisimman hellävarainen ja sisältää luonnollisia rasvahappoja ja keramideja, joista ihosta atopian vuoksi puuttuu. ​

Atopian hoitomahdollisuudet hoitolassa

Freyan kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijat auttavat valitsemaan kunkin asiakkaan iholle soveltuvat ihonhoitotuotteet ja hoitolahoidot atooppisen ihon erityistarpeisiin. Hoitolamme on erikoistunut tulehduksellisten ihosairauksien kokonaisvaltaiseen hoitoon, joten löydät valikoimastamme sinulle soveltuvia hoitoja ja tuotteita eri hintaluokista. Hoitojen kulmakivenä on ihon syväkosteuttaminen, tulehduksen lievittäminen sekä ihon suojakerroksen vahvistaminen sekä mekaanisesti, että probiottikasvohoidolla. Suunnittelemme hoidot aina yksilöllisesti sillä jokaisen atoopikon iho on erilainen. Atopiaa voi olla millä tahansa ihotyypillä ja atopian ohella voi esiintyä myös muita ihosairauksia tai iho-ongelmia. Tämän vuoksi suosittelen ihon laiteanalyysiä jokaiselle uudelle asiakkaalle.

ultim.jpg
Suositeltavat hoitolahoidot

Ihonhoitokonsultaatio

Ihon laiteanalyysi 

"UUDEN Asiakkaan hoitopaketit"

Luonnonkaunis -kasvohoito

Medical Skin Relief -erikoiskasvohoito

BTB13 Mikroneulaus 

LED-valoterapia

Laserterapia

Tuotteita atoopikolle

Ekopharma Mustikka-hoitolinja

BTB13 Cleansing oil

BTB13 Ultimate Moisturizer

BTB13 Intense Hydration Toner

BTB13 Skin Relief Serum

BTB13 Dry Skin Cream

BTB13 Medical Anti-Redness Cream

Jane Iredale Mineraalipuuteri

Galanthus nivalis or common snowdrop - blooming white flowers in early spring in the fores

Kaunis ja terve iho luonnollisesti

bottom of page