top of page
HIUSTEN KASVUN EDISTÄMINEN MIKRONEULAUKSELLA

 

Hiustenlähtö ja hiusten oheneminen on monia koskettava ongelma. Mikroneulaus hoitomenetelmänä on tutkitusti tehokas keino hoitaa ja ennaltaehkäistä hiustenlähtöä sekä hiuspohjan ongelmia.

 

Hoitomenetelmässä viedään mikroneulauslaitteen avulla soluja aktivoivaa BTB13-yhdistettä syvälle dermiksen tasolle, missä karvatupet sijaitsevat. BTB13-yhdiste on patentoitu suomalainen innovaatio, joka vaikuttaa kantasolujen uusiutumiseen ja aktiivisuuteen hiuspohjassa.

Brown hair in shape of heart isolated on
Hiuspohjan hoito mikroneulauksella aktivoi tutkitusti hiustenkasvua

 

BTB13 -menetelmä mahdollistaa soluja aktivoivan BTB13-yhdisteen vaikutuksen syvemmällä dermiksen tasolla sijaitsevissa karvatupissa vahvistaen ja aktivoiden karvan kasvua ja hyvää rakennetta.

 

Hiuspohjan mikroneulaus sopii sekä hiustenlähdöstä, että hiusten ohentumisesta kärsiville naisille ja miehille.

Mikroneulaus on ei-kirurginen toimenpide, jossa ihoon muodostetaan pieniä mikrokanavia sähköisellä mikroneulauslaitteella. Näiden kanavien kautta saadaan imeytettyä BTB13-yhdistettä juuri sinne, missä iho sitä hyödyntää. Lisäksi hoidossa syntyvä hallittu trauma käynnistää ihon paranemisprosessin, mikä aktivoi hiuspohjassa hiusten kasvua. 

 

Sähköinen mikroneulauslaite takaa tarkan, kohtisuoran ja kivuttoman hoidon. Hoitoon sisältyy hiuspohjan desinfiointi, AHA-kuorinta, mikroneulaus BTB13-seerumilla ja naamio. Hiukset ja päänahka tulee pestä hyvin ennen hoitoa mutta hoitopäivänä hoidon jälkeen hiuksia ei saa pestä. Hiuspohjaan jätetään naamio, jonka voi pestä pois seuraavana aamuna. Mikroneulaushoitoja tehdään vain 3 - 6 x sarjahoitona.

 

Freyassa mikroneulaushoitoja tekee laillistettu terveydenhuollon ammattilainen Susanna.

Hiuspohjan hoito LED-valoterapialla

LED-valohoito soveltuu erinomaisesti medikaalisten hoitolahoitojen, kuten mikroneulauksen yhteyteen rauhoittamaan ihoa ja tehostamaan hoidon vaikutusta ilman ei-toivottuja sivuvaikutuksia. 

 

Punainen led-valo on tutkimuksissa havaittu tehokkaaksi hoidoksi edistämään hiuspohjan hyvinvointia hidastamaan hiustenlähtöä. Led-valo tunkeutuu syvälle ihoon karvatupen pohjaan asti stimuloiden karvanystyn aineenvaihduntaa. Tämä saa aikaan hiusten kasvun elpymistä ja tehostumista. 

Hiustenlähtö on yleinen ongelma

Hiuksia on n. 100 000–250 000. Niiden kasvu noudattaa sykliä, jonka pituus on lapsilla jopa 6–7 vuotta, myöhemmässä keski-iässä enää 6–12 kuukautta. Hiusten kasvuvaihetta seuraa lepovaihe, jonka aikana hius lakkaa kasvamasta, sitten irtoaa. Hiuksia irtoaa tasaisesti eri puolilta hiuspohjaa n. 100–150 päivässä. 

Mies- ja naistyyppistä hormonaalista hiustenlähtöä esiintyy n. puolella miehistä ja 30% naisista. Tällöin hiuksia lähtee ensin ohimoilta ja/tai päälaelta ja miehet voivat kaljuuntua kokonaan. Vaihdevuosi-iässä naisen estrogeenituotanto alenee, mikä lisää mieshormonien suhteellista osuutta ja heikentää ihon ja hiuspohjan toimintaa sekä ohentaa hiuksia. Myös raskaus ja imetys lisäävät hiuslähtöä vähentämällä estrogeenin määrää synnytyksen jälkeen.

Tasainen hiustenlähtö eri puolilta päänahkaa on tyypillisintä keski-ikäisillä naisilla. Akuuttia hiustenlähtöä voi aiheuttaa tavallisesti 6–16 viikkoa aiemmin tapahtunut voimakas stressitilanne, esimerkiksi synnytys, vakava infektio tai vamma. Hiustenlähtö voi jatkua vuosia ja sitä voivat aiheuttaa myös päänahan tulehdukselliset sairaudet (tali-ihottuma, atooppinen ekseema, psoriasis), stressi, muut sairaudet ja lääkitykset, alkoholi ja tupakka, monet ympäristötekijät mm. ilmansaasteet, voimakkaat usein toistuvat hiuskäsittelyt, yksipuolinen ravitsemus tai laihduttaminen.

hair_mikroneulaus.png
Shampoo ja hoitoaine.jpg
Fresh snowdrops on blue background with place for text.jpg
bottom of page