top of page

IHON KOTIHOITO

Kotona tapahtuvan päivittäisen ihonhoidon peruspilareihin kuuluvat omalle iholle sopiva ihon puhdistus, ihon kosteuttaminen sekä ihon suojaaminen erityisesti auringon haittavaikutuksilta. Kotihoidon ei tarvitse olla monimutkaista. Riittää, että sinulla on muutama hyvä perustuote säännöllisessä käytössä.

Oikein valitut ja käytetyt kotihoitotuotteet auttavat sinua saavuttamaan ja ylläpitämään kauniin ja hyvinvoivan ihon. Freyan kosmetologit auttavat sinua valitsemaan ihollesi soveltuvat tuotteet ja opastavat niiden käytössä.

Ihon pintakuivuus

Ihon pintakuivuudella viitataan tilaan, jossa ihon pintakerroksesta puuttuu kosteutta joko ihonhoitotottumusten tai ihon virheellisesti toimivan läpäisyesteen vuoksi. Atopiassa ihon läpäisyeste on rakenteellisesti puutteellinen, jolloin ihosta haihtuu liikaa kosteutta eikä iho pysty suojautumaan normaalilla tavalla ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Pintakuiva iho tuntuu kuivalta, kiristävältä ja karhealta, iho voi hilseillä, se ärtyy ja rasvoittuu helposti ja siihen voi tulla mustapäitä tai näppyjä. Myöskään ihonhoitotuotteet eivät imeydy ihanteellisesti pintakuivaan ihoon eikä meikki asetu tai pysy kauniina. Ihon pintakuivuus on kaikkein yleisin ongelma hoitolaan saapuvalla uudella asiakkaalla. Hoitolassa tehtävän ihonhoidon ensisijainen tavoite onkin aina ihon kosteustasapainon palauttaminen ja ylläpitäminen. Vasta tämän jälkeen voidaan tehokkaasti vaikuttaa muihin iho-ongelmiin.

Hellävarainen puhdistus luo pohjan hyvinvoivalle iholle

Ihon puhdistus poistaa iholta epäpuhtaudet, liiallisen talin, meikin ja aurinkosuojatuotteet ehkäisten iho-ongelmia, kuten tukkeutuneita huokosia ja aknea. Iho tulee puhdistaa puhdistustuotteella aamuin illoin vaikka et käyttäisikään meikkiä. Ihonpuhdistustuotteen merkitys on ihon hyvinvoinnin ja kosteustasapainon kannalta avainasemassa, se ei saa olla liian voimakkaasti pesevä, jolloin ihon luonnollinen suojakerros suojaavine rasva-aineineen ja hyvine bakteereineen peseytyy pois. Pesevänä aineena kosmetiikassa yleisesti käytetty sodium lauryl sulfate (SLS, natriumlauryylisulfaatti) tulee korvata hellävaraisemmalla puhdistusaineella. Luonnonkosmetiikka ja luonnollisiin öljyihin pohjautuvat öljyputsarit eivät sisällä SLS:ää, joten ne ovat aina hyvä valinta ihon päivittäiseen puhdistukseen. Puhdistustuotteeksi suosittelen puhdistusemulsioita, puhdistusöljyjä ja balmeja tai kaksoispuhdistusta öljyä ja puhdistusmaitoa yhdistämällä. Kaksoispuhdistuksn voit tehdä myös yhdellä tuotteella. Useimmat puhdistusgeelit ja -vaahdot sekä misellivedet ovat jatkuvassa käytössä ihoa kuivattavia eivätkä lähtökohtaisesti sovellu edes rasvaiselle iholle päivittäiseen käyttöön. Meikki ja aurinkosuojatuotteet puhdistuvat iholta vain öljymäisillä putsareilla. Tuotesuosikit: BTB13 Cleansing oil, Ekopharma Mustikka Puhdistusmaito.

Iho saa kosteutta vain vettä tai vesimäisiä ainesosia sisältävistä tuotteista.
1_loiskismoisturizer_edited.jpg

Ihon kosteutus ylläpitää ihon suojakerroksen normaalia toimintaa, ihon kimmoisuutta sekä ehkäisee ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä. Vain vesimäiset tuotteet eli hoitovedet ja kasvovedet kosteuttavat riittävästi ihoa! Hoitovettä annostellaan iholle runsaasti kerrostaen ihon puhdistuksen jälkeen. Hoitoveden kosteus lukitaan ihoon voiteen tai öljyn avulla. Huomioithan siis, että voide ja öljyt eivät itsessään kosteuta ihoa. Lisätehoa ihonhoitoon saat tarvittaessa kosteuttavasta seerumista, joka laitetaan hoitoveden jälkeen ennen voidetta. Mutta yksinään seerumi ei riitä ihon kosteuttajaksi ja usein hinnastaan paljon hoitovettä arvokkaampi. Käytä siis hoitovettä runsaasti mutta seerumia säästeliäästi. Tuotesuosikit: Ekopharman geelimäiset hoitovedet Tyrni ja Herukka, Ekopharma Vadelma Glow kasvosuihke, geelimäiset tonerit BTB13 Pro-Age ja Intense Hydration.

Suojaa ihoa ja estä kosteuden haihtuminen

Hoitovoiteiden ja öljyjen pääasiallinen tehtävä on suojata ja ravita ihoa sekä estää kosteutta haihtumasta iholta. Lisäksi niillä on ihoa hoitavia, korjaavia ja ikääntymistä ehkäiseviä vaikutuksia. Voiteen ominaisuuksien mukaan osa soveltuu paremmin päiväkäyttöön ja osa yökäyttöön, aurinkosuojallista voidettä ei tule käyttää yövoiteena!

Tuotteiden laittamisjärjestys

Ihonhoitotuotteiden laittamisjärjestys on aina vesimäisestä tuotteesta öljymäiseen (kevyestä täyteläiseen) eli ihon puhdistuksen jälkeen laitetaan suihkutettava vesimäinen hoitovesi, geelimäinen hoitovesi, seerumi, silmänympärysvoide, hoitovoide, kasvoöljy sekä viimeiseksi aurinkosuojatuote. Kasvoöljyn voit myös sekoittaa voiteeseen.

Aurinkosuojaus

Aurinkosuojaus on olennainen osa ihon terveyden ja kauneuden ylläpitämistä. Auringon UV-säteet aiheuttavat vakavia vaurioita iholle, kuten ennenaikaista ikääntymistä, pigmenttimuutoksia sekä DNA-vaurioita altistaen ihosyövälle. Siksi päivittäinen aurinkosuojan käyttö on välttämätöntä ympäri vuoden, ei vain kesäkuukausina. Laadukas aurinkovoide suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä, vähentää auringonpolttamien riskiä ja auttaa säilyttämään ihon nuorekkaan ulkonäön. Aurinkosuojaus tukee myös hoitolassa tehtävien hoitojen vaikutuksia, kuten ihon kirkastamista ja tasoittamista sekä estää uusien vaurioiden syntymistä. Aurinkosuojaa käytämällä voit nauttia auringosta turvallisemmin. Aurinkosuojavoiteeseen voi myös sekoittaa tipan hoitovoidetta, öljyä tai meikkivoidetta mutta muistathan laittaa aurinkosuojaa riittävästi! Kasvoille ja kaulaan tarvitset 1tl ja vartalolle 2 rkl. Ja huomioithan, että meikkituotteista et saa riittäävää suojausta, vaikka tuotteessa olisi korkea suojakerroin.

Galanthus nivalis or common snowdrop - blooming white flowers in early spring in the fores

Kaunis ja terve iho luonnollisesti

bottom of page