top of page

TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ JALKOJENHOITO

Terveydenhoidolliset jalkahoidot sopivat kaikille, jotka haluavat huolehtia jalkojensa terveydestä ja hyvinvoinnista sekä saada ohjausta jalkaterveyden edistämiseen, ongelmien ennaltaehkäisyyn sekä jalkojen omahoitoon. Terveydenhoidollisessa jalkahoidossa huomioidaan asiakkaan erilaisia perussairauksia ja niiden asettamia erityispiirteitä jalkojenhoidolle. Tällaisia sairauksia ovat esimerkiksi diabetes, reuma ja psoriasis. Jokaisella hoitokäynnillä arvioimme jalkojen hoitotarpeen yksilöllisesti.​​

 

Jos sinulla on säännöllistä hoitoa tai lääkitystä vaativa perussairaus, ihosairaus, kynsisieni tai muu kynsivaurio, varaathan ajan erikoisjalkahoitoon. Saat minulta perusjalkahoitojen ohella jalkojenhoidon erikoispalveluita, kuten sisäänkasvavan varpaankynnen hoito ja oikaisu, kynsisienen PACT-fototerapiahoidot sekä kynsivaurioiden hoito ja yksilölliset kynsiproteesit.

 

Hoitolamme perus- ja hemmottelujalkahoidot sopivat terveiden jalkojen hoitoon, lakkauksiin ja hemmotteluun.

Freyassa saat asiantuntevaa ja yksilöllistä jalkojenhoidon palvelua! Susanna on jalkojen erikoishoitoihin kouluttautunut kosmetologi, kynsiteknikko, koulutettu hieroja sekä Valviran laillistama terveydenhuollon ammattihenkilö. 

Peeling feet with special electric device.Professional hardware pedicure using electric ma
Erikoisjalkahoito
60min/30min

Erikoisjalkahoito soveltuu vaativaan ihon tai kynsien hoitoon sekä jalkahoidon erikoistöihin. Hoidon sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti hoitotarpeen mukaisesti.

 

Hoitoaiheita ovat mm. kuiva ja halkeillut iho, känsät ja kovettumat, atopia, psoriasis, vaurioituneiden tai paksuuntuneiden kynsien hoito sekä kynsiproteesin rakentaminen.

 

Hoitoon hintaan sisältyy antiseptinen  jalkakylpy ja käytettävät erikoishoitotuotteet. Hoidon yhteydessä saat tietoa jalkojesi voinnista sekä yksilöllisiä ohjeita kotihoitoon.

 

Huomioithan, että yksittäinen hoitoaika riittää 1-3 pienen känsän tai yhden ison känsän hoitoon.

 

Varaa 60min hoitoaika saapuessasi ensimmäistä hoitoon ensimmäistä kertaa. Hoitolassa saat tarkemmat ohjeet mahdollisiin jatkohoitoihin.

Syylän hoito koagulointilaitteella
Syylän hoito

Syylä on papilloomaviruksen (HPV) aiheuttama hyvälaatuinen ihokasvain, joka tarvitsee infektioportin tarttuakseen ihoon. Esimerkiksi kuivaan, halkeilevaan tai hikoilevaan ihoon syylä tarttuu helposti. Viruksen itämisaika on jopa 2-6kk, jolloin on lähes mahdotonta tietää, missä virus on tarttunut. Jalkojen ja käsien syylät ovat vaarattomia ja voivat hävitä ajan kanssa myös itsekseen. Jos syylät aiheuttavat kipua, niihin kasvaa kovettumaa tai känsä tai ne lisääntyvät kannattaa syyliä hoitaa hoitolassa.

 

Ensisijaisesti syylä hoidetaan polttamalla koagulointilaitteella, jolla syylään johdetaan pientä sähkövirtaa. Tämä saa kasvaimen proteiinirakenteen vaurioitumaan, jolloin syylän kasvu estyy. Lapsilla syylä häviää useimmiten yhdellä hoitokerralla mutta aikuisilla tarvitaan tyypillisesti useampi hoitokerta. Hoidossa syylän päältä poistetaan kovettumaa ja syylään tehdään laitehoito koagulointilaitteella.

 

Koagluloinnin jälkeen syylän häviämiseen voi kulua jopa 1-2kk, joten koagulointi kannattaa uusia tarvittaessa n. 2kk edellisen hoidon jälkeen.

Huomioithan, että apteekin syylänhoitotuotteita ei saa käyttää 2 viikkoon ennen hoitolassa tehtävää hoitoa.

Professional pedicure using adhesive corrective brace.Patient visiting podiatrist.Ingrown
Sisäänkasvavan kynnen hoito ja oikaisu (45min)

Sisäänkasvava kynsi on yleinen ja kivulias vaiva, joka pitkittyessään voi johtaa hankalasti hoidettavaan bakteeri-infektioon ja kynnen kirurgiseen poistoon. Varpaankynnen reuna taipuu ihon sisään, jolloin kynnen leikkaaminen vaikeutuu ja kynnen reunaan muodostuu ihon sisään kasvava kynsipiikki. Tämä aiheuttaa pistävää kipua ja johtaa poikkeuksetta tulehdukseen.

 

Lievästi sisäänkasvaneen kynnen muotoa voidaan korjata kynnen kasvua ohjaavalla geeliproteesilla.

 

Jos kynsi on jo aiemmin tulehtunut tai voimakkaasti taipunut, on ainoa toimiva hoito kynnen jousioikaisu.

 

Jousioikaisussa kynnen pintaan kiinnitetään yksilöllisesti muotoiltu metallijousi, joka suoristaa kynsilevyä. Jousioikaisua jatketaan muutamien kuukausien ajan ja jousi siirretään n. kerran kuukaudessa tai sen irrotessa.

 

Jos kynsi on (liian) lyhyt, vaurioitunut tai se on liian arka jousen kiinnittämiseen, hoito aloitetaan  poistamalla kynsipiikki, puhdistamalla kynsiuurre sekä eristämällä kynnen reuna vanulla, mikä helpottaa tulehdusta.

 

Huom, älä leikkaa, lyhennä tai muotoile kynttä ennen hoitokäyntiä!

PACT Fototerapia kynsisienen hoitoon
Kynsisienen PACT® -fototerapiahoito (30-60min)

Kyn­si­sientä voi­daan hoitaa tehokkaasti, kivuttomasti ja täysin ilman haittavaikutuksia PACT® Fototerapiahoidolla, joka edustaa uudentyyppistä fotodynaamista (valoaktiivista) antimikrobihoitoa.

 

Hoidossa laitetaan infektioalueelle valon vaikutusta tehostavaa ainetta, jonka jälkeen samalle alueelle kohdistetaan tietyn aallonpituuden mukaista valoa. Valohoito tuhoaa kynnestä värjääntynyttä bakteeri- ja sienisolukkoa.

 

Ensimmäisellä hoitokerralla teemme konsultaation ja käymme läpi kotihoidon sekä jatkohoitosuunnitelman. Saat myös mukaasi kotihoitotuotteen, jota käytetään koko hoitojakson ajan.

 

Hoidolla ei ole vasta-aiheita tai sivuvaikutuksia. Hoito soveltuu diabeetikolle ja sitä suositellaan myös kynsisienen lääkehoidon yhteydessä. Kynsisienen lääkehoito tulee aina yhdistää jalkojenhoitajan tekemään säännölliseen kynsihoitoon, jossa poistetaan infektoitunutta sienimassaa ja annetaan valohoito.

 

Hoito on turvallista tehdä vaikka kynsisientä ei olisi todettu laboratoriotutkimuksin. 

Lue lisää

Galanthus nivalis or common snowdrop - blooming white flowers in early spring in the fores

Kaunis ja terve iho luonnollisesti

bottom of page