top of page
LED-VALOTERAPIA

 

LED-valoterapia perustuu LED-valon aallonpituuksiin (LED = Light Emitting Diode). Aallonpituudesta riippuen valo läpäisee ihon tiettyyn syvyyteen asti ja vaikuttaa tämän vuoksi ihon eri kerroksissa eri tavoin. 

 

Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu LED -valolla olevan tulehdusta rauhoittava, aknebakteereja tuhoava ja kollageenin ja elastaanin tuotantoa aktivoiva vaikutus. LED-valoterapia käynnistää ihon korjaantumisprosessin ja hoitovaikutus on kumuloituva.

Mihin LED-valoterapia soveltuu?

Meillä on hoitolassa kertynyt jo useiden vuosien kokemus LED-valoterapiahoidosta ja siitä on tullut keskeinen osa hoitolassa tehtävää ihonhoitoa. LED-valoterapia soveltuu erityisen hyvin aknen, psoriasiksen sekä muiden tulehduksellisten ihosairauksien (ruusufinni, pod, karvatupentulehdus) hoitoon, ikääntyvälle iholle sekä ihon uudistamiseen, vaurioiden korjaamiseen (haavat, leikkausarvet) sekä ärtyneen ihon rauhoittamiseen. Jo 1-3 hoitokertaa auttaa näkyvästi lievittämään ihon tulehdusrektioita ja punoitusta. 

 

Tutkimuksissa on osoitettu, että LED-valossa ihosolut kasvavat n. 150-200 kertaa nopeammin kuin vertailusolut tavallisessa luonnonvalossa. Myös leikkausten jälkeen iho paranee noin 50% nopeammin LED-valohoidon avulla. Se sopii erinomaisesti myös medikaalisten hoitolahoitojen (mikroneulaus, happokuorinnat) yhteyteen uudistamaan, rauhoittamaan ihoa hoidon jälkeen ja tehostamaan hoidon vaikutusta. 

LED-valoterapiassa käytettävä valo ei polta tai vaurioita ihoa kuten UV-säteily, eli hoito on kivuton ja tehokas tapa hoitaa ihoa. Hoidolla ei ole toipumisaikaa tai haitallisia sivuvaikutuksia. 

 

Valohoitolaite lähettää valon eri aallonpituuksia ja hoidossa voidaan käyttää myös näiden yhdistelmiä: 

 

Punainen valo (640nm) lisää kollageenin tuotantoa viisinkertaiseksi. Se käynnistää ihon korjausmekanismit, herättää fibroblastisolut sekä nopeuttaa solujen kasvua. Soveltuu parhaiten anti-age -hoitoihin. 

 

Sininen valo (423nm) parantaa aknea ja kaikkia tulehduksia ihossa sen antibakteerisen ominaisuuden ansiosta. Soveltuu herkälle iholle, toimenpiteiden jälkeen ja ihosairauksien tukihoitoon.

 

Vihreä valo (532nm) rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa sekä vähentää punoitusta. Aknen hoidossa se vähentää talintuotantoa. Vihreä valo estää melaniinin syntyä solun tumassa, joten sitä käytetään pigmenttihäiriöiden poistoon. Vihreä valo soveltuu myös couperosa- ja rosaceaiholle rauhoittamaan ja tukemaan ihon paranemisprosessia.

Led-valohoito ei sovellu jos käytät jotakin seuraavista: valoherkistävät lääkkeet (isotretioniini, amiodaroni, metotreksaatti, atsatiopriini, doksisykliini ym.), valoherkistävät luontaistuotteet kuten mäkikuisma, fotoallergiset reaktiot ja ihottumat kuten albinismi, porfyria, autoimmuunisairaudet (lupus = punahukkatauti), epilepsia ja valoon reagoiva migreeni (hoitoa kannattaa silti kokeilla, sillä silmät peitetään solarium-laseilla).

Tutkimuskooste

LED-terapia aknen hoidossa

IMG_5634.jpeg
Fresh snowdrops on blue background with place for text.jpg
bottom of page