top of page

LED-VALOTERAPIA

 

LED-valoterapia perustuu LED-valon aallonpituuksiin (LED = Light Emitting Diode). Aallonpituudesta (valon väri) riippuen LED-valo läpäisee ihon tiettyyn syvyyteen asti ja vaikuttaa tämän vuoksi eri tavoin. Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu LED -valolla olevan tulehdusta rauhoittava, bakteereja tuhoava ja kollageenin ja elastaanin tuotantoa aktivoiva vaikutus. LED-valoterapia käynnistää ihon korjaantumisprosessin ja hoitovaikutus on kumuloituva.

LED-valohoito sisältyy 60min tai sitä pidempiin erikoiskasvohoitoihin. Hoitoa on saatavilla myös 6-10x sarjahoitona. Hoito soveltuu erityisen hyvin aknen, psoriasiksen ja tulehduksellisten iho-oireiden (ruusufinni, karvatupentulehdus, hormoninäppylät) hoitoon, ikääntyvälle iholle sekä ihon uudistamiseen, vaurioiden korjaamiseen (haavat, leikkausarvet) ja ärtyneen ihon rauhoittamiseen. Tutkimuksissa on osoitettu, että LED-valossa ihosolut kasvavat n. 150-200 kertaa nopeammin, kuin vertailusolut tavallisessa luonnonvalossa. Myös leikkausten jälkeen iho paranee noin 50% nopeammin kuin ilman LED-valoa. Se sopii erinomaisesti myös medikaalisten hoitolahoitojen (mikroneulaus, happokuorinnat) yhteyteen uudistamaan, rauhoittamaan ja tehostamaan hoidon vaikutusta.

LED-valoterapiassa käytettävä valo ei polta tai vaurioita ihoa kuten UV-säteily, eli hoito on kivuton ja hellävarainen, mutta silti tehokas tapa hoitaa ihoa. Hoidolla ei ole toipumisaikaa tai haitallisia sivuvaikutuksia. 

 

Valohoitolaite lähettää valon eri aallonpituuksia ja hoidossa voidaan käyttää myös näiden yhdistelmiä: 

  • Punainen valo (640nm) lisää kollageenin tuotantoa viisinkertaiseksi. Se käynnistää ihon korjausmekanismit, herättää fibroblastisolut sekä nopeuttaa solujen kasvua. Soveltuu parhaiten anti-age -hoitoihin. 

  • Sininen valo (423nm) parantaa aknea ja kaikkia tulehduksia ihossa sen puhdistavan ja antibakteerisen ominaisuuden ansiosta. Soveltuu herkälle iholle, toimenpiteiden jälkeen ja ihosairauksien tukihoitoon.

  • Vihreä valo (532nm) rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa sekä vähentää punoitusta. Aknen hoidossa se vähentää talintuotantoa. Vihreä valo estää melaniinin syntyä solun tumassa, paras pigmenttihäiriöiden poistoon. Vihreä valo soveltuu myös couperosa ja rosacea iholle rauhoittamaan ja tukemaan ihon paranemisprosessia.

Led-valohoito ei sovellu:

  • Jos käytät valoherkistävaiä lääkkeitä, kuten isotretioniini, amiodaroni, metotreksaatti, atsatiopriini, doksisykliini ym. Joissakin lääkkeissä riittää muutaman päivän tauko. Soveltuvuus hoitoon tulee varmistaa hoitavalta lääkäriltä.

  • Valoherkistävät luontaistuotteet kuten mäkikuisma

  • Fotoallergiset reaktiot ja ihottumat, albinismi, porfyria

  • Autoimmuunisairaudet (lupus = punahukkatauti)

  • Epilepsia

  • Valoon reagoiva migreeni (hoitoa kannattaa silti kokeilla, sillä silmät peitetään solarium-laseilla)

Tutkimuskooste

LED-terapia aknen hoidossa

Led grade light skin care treatment. Beauty therapist woman hands using the sphygmomanomet
Winter Sunset in the birchwood. Pink sunlight among white trunks of birch trees .jpg
bottom of page