top of page

JÄLKIHOITO-OHJEITA

Tältä sivulta löydät palveluihimme liittyviä kotihoito-ohjeita. Noudathan kuitenkin aina ensisijaisesti hoitolassa sinulle annettuja yksilöllisiä ohjeita. Mikäli jokin askarruttaa hoidon jälkeen tai iho reagoi hoitoon voimakkaasti, ota heti yhteyttä hoitolaan! Esim. apteekin henkilökunta ei tunne sinulle tehtyä hoitoa/toimenpidettä ja siinä käytettyjä tuotteita, tämän vuoksi he eivät osaa suositella sinulle oikeanlaisia jälkihoitotuotteita. 

18048564640319865.jpg
Green Peel® Energy

Hoidossa on hierottu ihollesi yrttiseosta, josta ihon pintaan jää vaikuttavia aineita. Näitä ei tule huuhdella iholta pois, jotta hoidon käynnistämä vaikutus ei esty. Hoitopäivänä iho voi olla kuumottava, punoittava, kutiseva tai saattaa tuntua koskettaessa pistelevältä. Ihon kastelua, koskettelua, hikoilemista, saunomista ja urheilua tulee välttää hoitopäivän ajan. Mikäli jälkioireet ovat voimakkaat, ihon huuhtelu vedellä lievittää tuntemuksia. Auringossa oleskeltaessa on käytettävä korkean suojakertoimen suojavoidetta. Käytä ihonhoitoon hoitolassa suositeltuja ihonhoitotuotteita. Hoitoa seuraavana päivänä voit peseytyä ja meikata normaalisti.

Green Peel® Classic

Classic-hoidon jälkeinen toipumsiaika on viisi vuorokautta. Tänä aikana et saa kastella ihoa, käyttää meikkiä tai laittaa iholle mitään muita tuotteita, kuin mitä mukaan saamasi kotihoitopakkaus sisältää. Pakkauksessa on ihon sävyä kevyesti tasoittava ja peittävä BB-voide, kasvovesi ja hoitovoide. 5-7 päivänä hoidon jälkeen ihollesi tehdään hoitolassa jälkihoito, minkä jälkeen ihosi uudistumisprosessi on saatu päätökseen. Vasta jälkihoidon jälkeen ihoa saa pestä ja meikata normaalisti.

hair_mikroneulaus.png
Hiuspohjan mikroneulaus
 • Hiukset tulee pestä huolellisesti ennen hoitoon tuloa BTB13 Hair Growth Shampoolla (ja hoitoaineella). Tuotteet voi ostaa hoitolasta tai hoitolan verkkokaupasta.

 • Hoitokäsittelyn jälkeen hiuspohja voi tuntua kihelmöivältä, kuumottavalta sekä herkistyneeltä vielä seuraavanakin päivänä. Koska happokuorinta ja mikroneulaus uudistavat hiuspohjaa, voi esiintyä myös lievää hilseilyä muutamien päivien ajan. 

 • Hiusten tyvi jää käsittelyn jälkeen naamiosta kosteaksi ja erityisesti talvella pää on hyvä suojata puhtaalla vastapestyllä pipolla tai huivilla. 

 • Vaihda myös puhdas kylpypyyhe ja tyynyliina käyttöösi hoitopäivänä.

 • Vältä voimakasta hikoilua, saunaa, lämpöä tai uimista vähintään vuorokauden ajan, mielllään muutaman päivän.

 • Hiukset voi pestä normaalisti hoitoa seuraavana aamuna BTB13 Hair Growth shampoolla ja hoitoaineella. Käytä BTB13 Hair Growth -shampoota koko hoitosarjan ajan edistämään hiusten kasvua sekä päänahan turvallista palautumista hoidosta.

 • Älä käytä hiuspohjaan muita hoitotuotteita tai ota kemiallisia käsittelyitä hoitoa seuraavan viikon aikana tai kunnes hiuspohja tuntuu täysin palautuneelta hoidosta.

 • Suojaa hiuspohja auringolta

Girl with birthmarks on the neck.jpg
Ihomuutosten poisto (cryo/elektorokoagulaatio)

Ihomuutosten poisto jäädytyshoidolla tai elektrokoagulaatiolla aiheuttaa ihoon kudosvaurioita, jotka paranevat itsekseen noin viikossa. Poistokohdassa voi esiintyä paikallista turvotusta, punoitusta ja arkuutta toimenpiteen jälkeen. 

 • Hoitokohtaan saattaa tulla nesterakkula samana tai seuraavana päivänä hoidosta. 

 • Hoitoalue voi vuotaa kudosnestettä useita päiviä ja vähitellen hoidettu ihomuutos muuttuu ruveksi. Rupea ei saa repiä pois, vaan se irtoaa itsestään hoidon voimakkuudesta riippuen yleensä 1–2 viikon kuluessa. 

 • Kudosnestettä erittävää hoitoaluetta on hyvä huuhdella päivittäin vedellä ja alueen voi peittää haavapintaan tarttumattomalla laastarilla.

 • Peseytyä ja saunoa voi rajoituksetta ja peseytymiseen voi käyttää pesuaineita.

 • Hoidettu alue korvautuu terveellä iholla; nopeammin kasvoissa, hitaammin vartalolla.

 • Cryohoidettu alue saattaa tummalla iholla joskus jäädä muuta ihoa vaaleammaksi. 

 • Hoitoalue tulee suojata suoralta auringonvalolta etenkin paranemisen aikana mutta myös sen jälkeen. Käytä suojaavia vaatteita kuten hattua sekä korkean suojakertoimen aurikovoidetta.

 • Ihomuutoksen täydelliseen poistoon saatetaan tarvita useampi käsittelykerta, uuden ajan voi varata kun rupi on irronnut. Tyypillisesti käsittelykertoja tarvitaan 2-4 ihomuutoksen koosta ja paksuudesta riippuen. 

_TB_0415p.jpg
Erikoiskasvohoidot kemiallisella kuorinnalla

Osana erikoiskasvohoitoa tehdään kemiallinen entsyymi- tai hedelmähappokuorinta ja tehokas laitehoito sekä käytetään ihoa uudistavia ja hoitavia aktiiviaineita, kuten a-vitamiinia. Kasvohoidon jälkeen iho tavallisesti tuntuu kosteutetulta ja näyttää kauniin heleältä ja tasaiselta. On kuitenkin täysin normaalia, että uudistavien hoitojen jälkeen iho voi hieman kihelmöidä tai punoittaa. Parin päivän päästä käsittelystä ihossa voi tuntua pintakuivuutta tai näkyä lievää hilseilyä, tämä on normaali osa ihon uusiutumisprosessia ja menee nopeasti ohi.

 

Ihoreaktiot ovat hyvin yksilöllisiä ja tavallisimmin niitä tulee herkälle ja atooppiselle iholle tai ruusufinnin hoitojen yhteydessä. Tyyppillisesti kyseessä on ihon ärsytysreaktio ja harvinaisissa tapauksissa myös allerginen reaktio. Huolehdi hoidon jälkeen ihon kosteutuksesta ja suojauksesta hoitolan ohjeistuksen mukaisesti. Vältä saunaa, aurinkoa ja runsasta hikoilua vähintään hoitopäivän ajan ja käytä aurinkosuojatuotteita. Myös tyynyliina ja kasvopyyhe on hyvä vaihtaa hoitopäivänä!

prxt33.jpg
PRX-T33

PRX-T33 hoitosarjan aikana on välttämätöntä, että ihon stimulointia jatketaan kotona hoitoprotokollaan sisältyvillä ihonhoitotuotteilla (WiQo-hoitovoide ja seerumi). Asiakkaan tulee käyttää jokaisen hoitokerran jälkeen 5-7 päivän ajan AINOASTAAN kotihoitopakkauksen tuotteita, millä taataan ihon suojakerroksen turvallinen palautuminen hoidosta, biorevitalisaation hoitovaikutus ihossa sekä ihon toimintojen aktiivinen stimulointi. Yksilölliset ohjeet saat hoitolasta hoidon yhteydessä. 

WiQo -hoitovoidetta tulee käyttää aamuin illoin helläväraisen puhdistuksen jälkeen. Voit myös tarvittaessa lisätä voidetta päivän mittaan, jos iho hilseilee tai tuntuu kuivalta. Mikäli ihon kuivuus on häiritsevää tai iho on ärtynyt vielä pari päivää hoidon jälkeen, ota yhteyttä hoitolaan! ÄLÄ käytä mitään apteekkituotteita ihollesi, apteekin henkilöstö ei tunne hoitoa tai sen jälkihoitoon soveltuvia tuotteita.

WiQo -fluid seerumia laitetaan iholle ensimmäisen kerran hoitoa seuraavan päivän iltana. Levitä seerumi puhdistetulle iholle ja anna vaikuttaa 20-30min. Vasta tämän jälkeen lisää voide. Seerumia käytetään vain iltaisin ja sen tulee antaa vaikuttaa ennen hoitovoiteen levittämistä. 

9A9809.jpg
Sokerointi ja vahaus
 • Vältä suihkua, saunaa ja uimista kunnes ihon punoitus rauhoittuu.

 • Vältä lämpöä, hikoilua, itseruskettavaa, deodoranttia ja hajuvettä n. 24h ajan.

 • Suojaa iho hyvin auringolta.

 • Käytä iholle kosteuttavaa hoitovoidetta päivittäin (Hilla Hydrasoothe vartalovoide)

 • Kuori iho ensimmäisen kerran noin viikon kuluttua karvanpoistosta. Jatkossa kuorinta n. kerran viikossa auttaa ehkäisemään sisäänkasvaneita karvoja.

 • Hilla Prevent Hoitogeeli auttaa ehkäisemään sisäänkasvaneita karvoja.

 • Hajakarvojen ilmestyessä voit nypätä karvan pinseteillä mutta älä sheivaa.

 • Suositeltava karvanpoistoväli on aluksi 2-4 viikkoa, karvojen kasvun vähentyessä 4-6 viikkoa. 

Kaunis ja terve iho luonnollisesti

bottom of page