top of page

LED-VALOTERAPIA

 

LED-valoterapia soveltuu monipuolisesti erilaisiin ihonhoitotarpeisiin, kuten herkän ja reaktiivisen ihon hoitoon, tulehduksellisten iho-oireiden kuten aknen, atooppisen ihottuman, ruusufinnin ja psoriasiksen hoitoon, ihovaurioiden hoitoon sekä esteettisten hoitojen jälkihoitoon.

 

LED-valoterapia perustuu LED-valon aallonpituuksiin (LED = Light Emitting Diode), jotka läpäisevät ihon tiettyyn kohdesyvyyteen asti ilman ihon mekaanista tai kemiallista ärsytystä. Valolla on erilaisia vaikutuksia ihoon sen aallonpituudesta riippuen.

 

LED-valoterapiahoidosta on tullut olennainen osa FREYAssa tehtävää ihonhoitoa. Olemme käyttäneet valohoitoa jo kuuden vuoden ajan päivittäisessä hoitotyössä. Valohoito sisältyy osana hoitoaikaa kaikkiin erikoiskasvohoitoihin ja medikaalisiin kasvohoitoihin. Voit varata LED-valoterapian myös omana hoitoinaan tai muun hoidon lisäpalveluna. 

 

Aknen ja ruusufinnin aktiivisen tulehduksen hoidossa suositellaan noin 6-10 kerran sarjahoitoa mahdollisimman usein toteutettuna, esimerkiksi 1-2 kertaa viikossa. Jo muutama hoitokerta auttaa lievittämään ihon tulehdusreaktiota ja siitä johtuvaa punoitusta. Ylläpitovaiheessa hoitoa voidaan tarpeen mukaan jatkaa noin kerran kuukaudessa.

Tieteellinen tausta

Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu LED-valolla olevan tulehdusta rauhoittava, bakteereja tuhoava ja kollageenin ja elastaanin tuotantoa aktivoiva vaikutus. LED-valoterapia käynnistää ihon korjaantumisprosessin ja hoitovaikutus on kumuloituva. 

 

Tutkimuksissa on osoitettu, että LED-valossa ihosolut kasvavat n. 150-200 kertaa nopeammin kuin vertailusolut tavallisessa luonnonvalossa. Leikkausten jälkeen iho paranee noin 50% nopeammin, joten hoito sopii erinomaisesti kirurgian sekä medikaalisten hoitolahoitojen jälkihoitoon.

Vasta-aiheet

LED-valoterapia on turvallinen ja tehokas hoitomuoto, joka ei polta tai vaurioita ihoa kuten auringon UV-säteily. Sillä ei ole haitallisia sivuvaikutuksia ja sitä voidaan antaa myös silloin, kun muut hoidot eivät ole mahdollisia.

Led-valohoito ei sovellu jos käytät valoherkistäviä lääkkeistä tai luontaistuotteita (isotretioniini, amiodaroni, metotreksaatti, atsatiopriini, doksisykliini, mäkikuisma) tai sinulla on valoallergia, albinismi, porfyria, autoimmuunisairaus (lupus = punahukkatauti), epilepsia tai kirkkaaseen valoon reagoiva migreeni (hoitoa kannattaa silti kokeilla, sillä silmät peitetään solarium-laseilla).

Valoterapiamaski vuokralle

Voit vuokrata valoterapiamaskin kotikäyttöön kuukaudeksi hintaan 79€. Ota yhteyttä sähköpostitse ja kysy vapaita ajankohtia!

Tutkimuskooste

LED-terapia aknen hoidossa

LED-valoterapia

Kaunis ja terve iho luonnollisesti

bottom of page