LED-VALOTERAPIA
LED-valoterapia soveltuu monipuolisesti erilaisiin ihonhoitotarpeisiin, kuten herkän ja reaktiivisen ihon hoitoon, tulehduksellisten iho-oireiden kuten aknen, atooppisen ihottuman, ruusufinnin ja psoriasiksen hoitoon, ihovaurioiden hoitoon sekä esteettisten hoitojen jälkihoitoon.
LED-valoterapia perustuu LED-valon aallonpituuksiin (LED = Light Emitting Diode), jotka läpäisevät ihon tiettyyn kohdesyvyyteen asti ilman ihon mekaanista tai kemiallista ärsytystä. Valolla on erilaisia vaikutuksia ihoon sen aallonpituudesta riippuen.
LED-valoterapiahoito on ollut olennainen osa FREYAssa tehtävää ihonhoitoa. Olemme käyttäneet valohoitoa jo yli kuuden vuoden ajan päivittäisessä hoitotyössä. Valohoito sisältyy osana hoitoaikaa kaikkiin erikoiskasvohoitoihin ja medikaalisiin kasvohoitoihin. Nykyään käytössämme olevaa laserhoitolaitetta käytetään samoihin hoitoaiheisiin kuin LEDiä, ja se on pitkäli korvannut LED-hoidon lyhyemmän hoitoaikansa vuoksi. LED-valoterapia on edelleen varattavissa omana hoitoinaan.
Aknen ja ruusufinnin aktiivisen tulehduksen hoidossa suositellaan noin 6-10 kerran sarjahoitoa mahdollisimman usein toteutettuna, esimerkiksi 1-2 kertaa viikossa. Jo muutama hoitokerta auttaa lievittämään ihon tulehdusreaktiota ja siitä johtuvaa punoitusta. Ylläpitovaiheessa hoitoa voidaan tarpeen mukaan jatkaa noin kerran kuukaudessa.
Tieteellinen tausta
Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu LED-valolla olevan tulehdusta rauhoittava, bakteereja tuhoava ja kollageenin ja elastaanin tuotantoa aktivoiva vaikutus. LED-valoterapia käynnistää ihon korjaantumisprosessin ja hoitovaikutus on kumuloituva.
Tutkimuksissa on osoitettu, että LED-valossa ihosolut kasvavat n. 150-200 kertaa nopeammin kuin vertailusolut tavallisessa luonnonvalossa. Leikkausten jälkeen iho paranee noin 50% nopeammin, joten hoito sopii erinomaisesti kirurgian sekä medikaalisten hoitolahoitojen jälkihoitoon.
Vasta-aiheet
LED-valoterapia on turvallinen ja tehokas hoitomuoto, joka ei polta tai vaurioita ihoa kuten auringon UV-säteily. Sillä ei ole haitallisia sivuvaikutuksia ja sitä voidaan antaa myös silloin, kun muut hoidot eivät ole mahdollisia.
Led-valohoito ei sovellu jos käytät valoherkistäviä lääkkeistä tai luontaistuotteita (isotretioniini, amiodaroni, metotreksaatti, atsatiopriini, doksisykliini, mäkikuisma) tai sinulla on valoallergia, albinismi, porfyria, autoimmuunisairaus (lupus = punahukkatauti), epilepsia tai kirkkaaseen valoon reagoiva migreeni (hoitoa kannattaa silti kokeilla, sillä silmät peitetään solarium-laseilla).