top of page

IHON KOSTEUSTASAPAINO

Ihon pintakuivuudella viitataan tilaan, jossa ihon pintakerroksesta puuttuu kosteutta joko ihonhoitotottumusten tai ihon virheellisesti toimivan läpäisyesteen vuoksi. Atopiassa ihon läpäisyeste on rakenteellisesti puutteellinen, jolloin ihosta haihtuu liikaa kosteutta eikä iho pysty suojautumaan normaalilla tavalla ulkoisia ärsykkeitä vastaan.

 

Pintakuiva iho tuntuu kuivalta, kiristävältä ja karhealta, iho voi hilseillä, se ärtyy ja rasvoittuu helposti ja siihen voi tulla mustapäitä tai näppyjä. Myöskään ihonhoitotuotteet eivät imeydy ihanteellisesti pintakuivaan ihoon eikä meikki asetu tai pysy kauniina.

 

Ihon pintakuivuus on tyypillisin haaste hoitolaan saapuvalla uudella asiakkaalla. Hoitolassa tehtävän ihonhoidon ensisijainen tavoite onkin aina ihon kosteustasapainon palauttaminen ja ylläpitäminen. Vasta tämän jälkeen voidaan tehokkaasti vaikuttaa muihin iho-ongelmiin.

Ihon hellävarainen puhdistus luo pohjan hyvinvoivalle iholle

Ihonpuhdistustuotteen merkitys on kosteustasapainon kannalta avainasemassa, se ei saa olla liian voimakkaasti pesevä, jolloin ihon luonnollinen suojakerros suojaavine rasva-aineineen ja hyvine bakteereineen peseytyy pois.

 

Pesevänä aineena kosmetiikassa yleisesti käytetty sodium lauryl sulfate (SLS, natriumlauryylisulfaatti) tulee korvata hellävaraisemmalla puhdistustuotteella. Luonnonkosmetiikka ja luonnolliseet öljypuhdistustuotteet eivät sisällä SLS:ää.

 

Ihon puhdistukseen suosittelen puhdistusemulsioita, puhdistusöljyjä ja balmeja tai kaksoispuhdistusta öljyä ja puhdistusmaitoa yhdistämällä. Kaksoispuhdistuksn voit tehdä myös yhdellä tuotteella. Puhdistusgeelit ja -vaahdot sekä misellivedet ovat ihoa kuivattavia eivätkä lähtökohtaisesti sovellu edes rasvaiselle iholle päivittäiseen käyttöön. Meikki ja aurinkosuojatuotteet puhdistuvat iholta vain öljymäisillä putsareilla.

 

Iho saa kosteutta vain vettä tai vesimäisiä ainesosia sisältävistä tuotteista.

Vain vesimäiset tuotteet eli hoitovedet ja kasvovedet kosteuttavat riittävästi ihoa! Hoitoveden kosteus lukitaan ihoon voiteen tai öljyn avulla, näiden tehtävä on suojata ja ravita ihoa sekä estää kosteutta haihtumasta iholta. Huomioithan siis, että voide ja öljyt eivät kosteuta ihoa. Lisätehoa ihonhoitoon saat tarvittaessa kosteuttavasta seerumista, jotka laitetaan hoitoveden jälkeen ennen voidetta.

Suojaa ihoa ja estä kosteuden haihtuminen

 

Ihonhoitotuotteiden oikea laittamisjärjestys on vesimäisestä öljymäiseen eli ihon puhdistusta seuraa suihkutettava hoitovesi (1-3 kerrosta), geelimäinen hoitovesi, seerumi, silmänympärysvoide, hoitovoide/kasvoöljy sekä viimeiseksi aurinkosuojatuote. Aurinkosuojaa voi myös sekoittaa hoitovoiteeseen tai öljyyn. 

1_loiskismoisturizer_edited.jpg

Kaunis ja terve iho luonnollisesti

bottom of page