top of page

IHON KOSTEUSTASAPAINO

 

Ihon pintakuivuudella viitataan tilaan, jossa ihon pintakerroksesta puuttuu kosteutta joko ihonhoitotottumusten tai ihon virheellisesti toimivan läpäisyesteen vuoksi. Atopiassa ihon läpäisyeste on puutteellinen, jolloin ihosta haihtuu liikaa kosteutta ja iho ei pysty suojautumaan normaalilla tavalla ulkoisia ärkykkeitä vastaan.

 

Pintakuiva iho tuntuu kuivalta, kiristävältä ja karhealta, iho voi hilseillä, se ärtyy ja rasvoittuu helposti ja siihen voi tulla mustapäitä tai näppyjä. Myöskään ihonhoitotuotteet eivät toimi ihanteellisesti pintakuivassa ihossa eikä meikki asetu tai pysy kauniina.

 

Ihon pintakuivuus on tyypillisin haaste hoitolaan saapuvalla uudella asiakkaalla. Hoitolassa tehtävän ihonhoidon ensisijainen tavoite onkin aina ihon kosteustasapainon palauttaminen ja ylläpitäminen. Vasta tämän jälkeen voidaan tehokkaasti vaikuttaa muihin iho-ongelmiin.

Ihon hellävarainen puhdistus luo pohjan hyvinvoivalle iholle

Ihonpuhdistustuotteen merkitys on kosteustasapainon kannalta avainasemassa, se ei saa olla liian voimakkaasti pesevä, jolloin ihon luonnollinen suojakerros suojaavine rasva-aineineen ja hyvine bakteereineen peseytyy pois.

 

Pesevänä aineena kosmetiikassa yleisesti käytetty sodium lauryl sulfate (SLS, natriumlauryylisulfaatti) tulee korvata hellävaraisemmalla puhdistustuotteella. Luonnonkosmetiikka ei sisällä SLS:ää 

 

Ihon puhdistukseen suosittelen puhdistusemulsioita, puhdistusöljyjä ja balmeja tai kaksoispuhdistusta öljyä ja puhdistusmaitoa yhdistämällä. Kaksoispuhdistuksn voit tehdä myös samalla tuotteella. Puhdistusgeelit ja -vaahdot sekä misellivedet ovat usein ihoa kuivattavia enkä lähtökohtaisesti suosittele niitä edes rasvaiselle iholle päivittäiseen käyttöön. Meikki ja aurinkosuojatuotteet puhdistuvat iholta öljymäisillä putsareilla.

 

Iho saa kosteutta vain vettä tai vesimäisiä ainesosia sisältävistä tuotteista.

Vain vesimäiset tuotteet eli hoitovedet ja kasvovedet kosteuttavat riittävästi ihoa! Hoitoveden kosteus lukitaan ihoon voiteen tai öljyn avulla, näiden tehtävä on suojata ja ravita ihoa sekä estää kosteutta haihtumasta iholta. Huomioithan siis, että voide ja öljyt eivät yksinään kosteuta ihoa. Lisätehoa ihonhoitoon saat tarvittaessa kosteuttavasta seerumista, jotka laitetaan hoitoveden jälkeen ennen voidetta.

Ihonhoitotuotteiden oikea järjestys on vesimäisestä öljymäiseen eli ihon puhdistus ja kuivaus, suihkutettava hoitovesi (kerrosta), geelimäinen hoitovesi, seerumi, silmänympärysvoide, hoitovoide/kasvoöljy ja viimeiseksi aurinkosuoja. Aurinkosuojaa voi myös sekoittaa hoitovoiteeseen tai öljyyn. Voit kokeilla myös öljyn ja geelimäisen hoitoveden sekoittamista käsissä ennen levitystä öljyn imeytymisen tehostamiseksi.

1_loiskismoisturizer_edited.jpg

Kaunis ja terve iho luonnollisesti

bottom of page